Senteret sitt bannerbilde

Delvis stengt

6. desember 2021

Legekontoret er delvis stengt i dag mandag 06.12 og i morgen tirsdag 07.12 pga koronasmitte blant ansatte. 

Ved akutt sykdom vennligst ta kontakt med legevakten.

Minner om at du kan bestille time her på nettsiden, du kan også sende oss en sms dersom du lurer på noe. Telefonen er også åpen. 

 

Endringer i legebemanningen

1. desember 2021

I desember går Eirik ut i utdanningspermisjon og han vil derfor ha vikar i hele 2022. Ingrid slutter ved Bærum helse og friskliv. Det vil bli ansatt en ny fastlege som trolig vil være på plass tidlig i 2022. 

Begrenset telefontilgjengelighet uke 23

9. juni 2021

Grunnet sykdom har vi begrenset telefontilgjengelighet i uke 23. Telefonen vil være betjent fram til kl 1130.

Trenger du å komme i kontakt med oss etter lunsj, vennligst send SMS BÆRUMHELSE til 2097. Du kan bestille legetime via nettsiden, både via online-timebok der du selv velger time direkte i timeboka til legen, eller via SMS. Du kan be om en e-konsultasjon til legen (skriftlig konsultasjon).

Dersom det haster, og liv og helse står i fare, ring 113. 

 

Redusert åpningstid på telefon

19. mars 2021

Grunnet pågående karantene hos ansatte på legekontoret har vi ikke mulighet til å svare på telefon i tida mellom 0930-1215. Dette vil gjelde til og med fredag 26.03.21. Husk at du kan alltid sende SMS, kontakte legen via e-konsultasjon eller bestille time via online timebestilling her på nettsiden. 

Online timebestilling

15. februar 2021

Nå kan du bestille time for en video/telefonkonsultasjon med legen i feltet for "online booking" til høyre på skjermen. 

Det er KUN video/telefon-timer som kan bookes på nett. Dersom du har behov for en oppmøtetime må du ringe oss eller sende en sms og forklare hva det gjelder.

Dersom du ønsker å komme på legekontoret fordi du ønsker å ta blodprøver, kan du allikevel bestille en video/telefontime. Da avtaler du på video/telefon med legen hvilke prøver som skal tas, legen lager klar rekvisisjonen, og så kommer du til legekontoret for å ta prøvene når det passer for deg. 

Det aller meste kan tas som en video-konsultasjon, det er kun i noen få tilfeller pasienten må møte på legekonsultasjon på kontoret. Å gjennomføre en videokonsultasjon er enkelt, det er ingen forberedelser du som pasient skal gjøre. Ingen programmer å laste ned, ingen bruker-id man må lage osv.

Det eneste du trenger er en smart-telefon. Du får en sms av legen som inneholder en link. Trykk på linken, fyll inn navn og telefonnummer på nettsiden som kommer opp, trykk "Neste". Trykk "fortsett uten innlogging" på neste side, gi tilgang til kamera og mikrofon, så ser legen at du er inne. Dersom du ikke har en smart-telefon kan du bruke et nettbrett eller en pc med kamera og mikrofon, men da må du skrive inn adressen i linken du fikk på nettbrett/pc selv. 

Vi forsøker å overholde den avtalte tiden, men i likhet med når man møter opp på kontoret kan det forekomme forsinkelser.

Dersom du ikke svarer på link/telefonoppringning rundt det avtalte tidspunktet vil du som hovedregel bli fakturert for timen, akkurat som om man ikke møter opp til en fysisk time.  

Koronavaksine

11. februar 2021

Fastlegene har gjort vurderinger av hvem som utgjør risikogrupper på sine pasientlister. Dersom du mener at du er i en risikogruppe på grunn av din helse, ønsker vi at du tar kontakt med legekontoret. Ellers anbefaler vi at du følger med på informasjon om koronavaksinering fra Bærum Kommune. 

Før du møter på legekontoret bør du vite følgende:

18. november 2020

- Vent utenfor legekontoret til en av sekretærene kommer og åpner for deg. 

- Ikke møt opp dersom du har har feber, sår hals, tungpust, hodepine, magesmerter, eller er i karantene. Dette gjelder også ved kun lette symptomer. Benytt gjerne e-konsultasjon eller be om video/telefonkonsultasjon med lege. 

- Dersom du har coronasymptomer eller er i karantene, og du har behov for legeundersøkelse, kontakt Legevakten eller 113. 

- Ta kun med pårørende dersom dette er helt nødvendig.

- Kom til avtalt tid. 

Hva er viktigst for deg å ta opp med legen?

12. november 2020

I tråd med gjeldende anbefaling om å begrense antall nærkontakter oppfordrer vi alle til å begrense konsultasjonstiden til 15 minutter. Har du flere ting du ønsker å ta opp, be gjerne om en ny time. Husk at vi også tilbyr videokonsultasjon, telefonkonsultasjon og e-konsultasjon. 

Årets influensavaksine kommer fra uke 42.

21. september 2020

På grunn av situasjonen i år med forventet ekstra trykk på influensavaksinering og noe lav beholdning av vaksiner nasjonalt må vi dessverre foreløpig begrense vaksinering til pasienter som tilhører noen av følgende grupper:

 • Gravide i 2. og 3. trimester, og gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko 
 • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
 • Alle fra fylte 65 år

Barn og voksne med:

 • diabetes type 1 og 2
 • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
 • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
 • nedsatt immunforsvar
 • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
 • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

I tillegg anbefales influensavaksine til:

 • Helsepersonell som har pasientkontakt.
 • Husstandskontakter til immunsupprimerte pasienter
 • Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser. 

 

På grunn av korona-situasjonen kan vi ikke lenger ha drop-in for vaksinering slik vi har hatt før. Vi har derfor lagt ut timer til de av gruppene over som ønsker vaksinering, disse kan bookes under «online booking» eller ved å ringe oss/sende sms. Legene kommer til å gå gjennom hvem som har bestilt time og vi tar kontakt med deg dersom legen ikke kan se at det er noen spesifikk grunn til at du trenger vaksine. Dersom du ønsker vaksine samme dag, kan du ikke booke her på hjemmesiden, men må ringe legekontoret for å bestille time.

Det er viktig at du møter opp så nøyaktig du kan på bestilt tidspunkt så ikke venterommet her blir for fullt. Du skal være her på legekontoret i 20 minutter etter vaksinering, så beregn at besøket her blir på ca 30 min.

 

Vaksinen koster kr 50, har du frikort er den gratis.

Vi håper at vi etter hvert kan tilby vaksine til alle som ønsker det, men i situasjonen som er nå hvor det er en nasjonal underdekning på vaksine til risikogruppene, kan vi dessverre ikke åpne for det inntil videre.

Dersom du har korona-symptomer som feber, sår hals, tungpust, hoste, hodepine eller magesmerter, eller er i karantene pga utenlandsreise (inkl Sverige) eller nærkontakt med korona-smittet person, kan du IKKE komme for vaksinering før du er frisk eller ferdig med karantenen.

Videokonsultasjon

5. mars 2020

Vi har nå mulighet til å tilby videokonsultasjon med legene på legekontoret. Nå som vi forsøker å begrense bevegelser ute i samfunnet er dette et svært godt tilbud dersom du ønsker å ha en konsultasjon med legen din.

Dersom du  har vært i utlandet (alle land, inkludert Sverige), har hatt kontakt med noen som har fått påvist corona-virus de siste 14 dagene, eller har symptomer fra luftveiene/hodepine, SKAL du ha første kontakt med legen på videokonsultasjon. Dersom du ikke har smart-telefon/ipad eller dersom vi får tekniske problemer, ringer legen deg på telefonen på vanlig måte. 

Ved en evt videokonsultasjon vil du motta en sms fra legen i det tidsrommet som er satt av for videokonsultasjoner, og du må da logge deg på ved å klikke på link i sms. Videokonsultasjon kan foregå via smarttelefon, Ipad (el.l) eller via PC med kamera. Dersom legen krever det kan du bli bedt om å logge inn vha bank-ID.

Videokonsultasjon koster det samme som en vanlig legekonsultasjon, men ettersom det må sendes faktura, blir det et faktura-gebyr på kr 58 i tillegg. De som har spørsmål om korona-smitte, skal ikke betale egenandel. Legen vurderer dette. De som har frikort, er gravide og henvender seg med spørsmål om svangerskap, og om det gjelder godkjent yrkesskade hos NAV, skal heller ikke betale egenandel, akkurat som om man møter opp her. 

Diabetes, over 65 år eller på andre måter i risikogruppen for influensa?

3. mars 2020

Dersom du er i gruppene som vanligvis anbefales influensavaksine, sier folkehelseinstituttet at du bør vaksinere deg. 

Vi har også pneumokokkvaksiner på lager. Ta kontakt med oss om du har spørsmål om dette!

 

https://www.diabetes.no/nyheter/nyheter-2020/korona-smitte-og-vaksine/?fbclid=IwAR15sz7KbexRc6yZfr7RPcleYL6G-jNtdjfzEr78KsXizLHXTiO0R2CBcYw

Mistenker du at du har fått Corona-virus?

27. februar 2020

KORONAVIRUS (2019-nCoV)

 

Ved mistenkt tilfelle ta TELEFONISK kontakt med oss for videre oppfølging. Du skal IKKE møte opp på legekontoret uten å ha ringt og fått avtale om det først. Vi tilbyr videokonsultasjoner, se info over. 

OM du skal komme hit, SKAL du ha en videokonsultasjon med legen først. Dersom du har avtalt om oppmøte på legekontoret skal du vente i bilen. Vennligst ta kontakt med oss pr telefon når du ankommer. Vi tar kun inn en pasient av gangen, pårørende bør vente ute (barn kan ha med foreldre). 

  

Se utfyllende informasjon på folkehelseinstituttets sider:

https://fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/2019-ncov/fakta-om-nytt-coronavirus-2019-ncov/

 

Timebestilling online

14. februar 2020

Vi har dessverre måttet stenge online booking nå pga corona-pandemien. Vi må snakke med alle pasienter før vi setter opp time, så vi kan avgjøre om timen kan/bør foregå fysisk, eller om vi kan ta det på video. 

Vi har laget online booking for influensavaksinering, men samme retningslinjer gjelder der:

Har du hoste, feber, hodepine, magesmerter, er snørrete eller har vondt i halsen, må du vente med å få vaksine til du er frisk og har vært det et par-tre dager. 

 

Ny fastlege på legekontoret!

16. desember 2019

Lege Amo Nerdrum har nå begynt ved legekontoret. Hun har tatt over listen som Eirik Kvammen hadde tidligere. 

 

 

NY ÅPNINGSTID PÅ TELEFON

19. juni 2019

Fra mandag 24. juni vil vi ha følgende åpningstider på telefonen:

Mandag til fredag:

0830-1130 og 1215-1500.

Vi har altså stengt telefon for lunsj fra 1130 til 1215, ellers er telefonen åpen fra 0830 til 1500 hver dag.

Vi oppfordrer de som ønsker fornyelse av resept, ønsker time frem i tid og har andre henvendelser som ikke haster til å ringe etter kl 1000. Dette fordi vi ønsker at de som vil ha akutt-time samme dag skal komme igjennom på telefonen.

Du kan også sende oss sms, se meny på høyre side av nettsiden. Om du ønsker time i dag pga noe som haster må du enten sende sms, og oppgi hva det gjelder, eller ringe oss når telefonen er åpen. Spør oss gjerne om du lurer på noe!

Har du utestående beløp på legekontoret?

21. januar 2019

Du kan nå se dine innbetalinger og eventuelle ubetalte regninger ved å logge deg inn med bankID på 

www.pasientsky.no

Dette er av Datatilsynet satt med høyeste sikkerhetsnivå, på linje med nettbank, og skal være helt trygt.

 

Telefontid for legene

21. januar 2019

Legene har i  utgangspunktet ingen telefontid, alle pasienter må bestille time om ikke annet er uttrykkelig avtalt med legen. 

Rask psykisk helsehjelp (RPH)

2. august 2017

Rask psykisk helsehjelp (RPH) har tilbud for personer med lette til moderate psykiske plager eller de som ønsker å forebygge disse.

Alle som henvender seg får tilbud om introduksjonskurset Mental-vital trening som tar opp temaer som depressiv tenkning, angst og bekymring, stress og søvn, samt verktøy for å håndtere dette.

Vi tilbyr Kurs i belastningsmestring (KiB) for personer som har behov for hjelp til å mestre belastninger for å forebygge utmattelse, utbrenthet, angst og depresjon. Vi tilbyr kurs i mindfulness (MBSR) for alle som opplever stress og ønsker nye måter å håndtere dette på. Ved behov utover vårt kurstilbud tilbyr vi opp til seks individuelle samtaler.

Dersom du ønsker kontakt med RPH må du ringe telefon 67504179 eller sende mail til raskpsykiskhelsehjelp@baerum.kommune.no. Telefonnummer 67508750 går KUN til legekontoret.

Frisklivssenteret i Bærum

2. august 2017

Frisklivssenteret er Bærum kommunes frisklivssentral og tilbyr frisklivsresept med trening, kostholdskurs og røykesluttkurs. Du trenger ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta. Frisklivsresepten varer i tre måneder.

For å få kontakt med Frisklivssenteret må du ringe 97402798.

Telefonnummer 67508750 går KUN til fastlegekontoret.

Velkommen til oss!

8. mai 2015

Vi har god kapasitet og kort ventetid!

I vårt moderne og velutstyrte legesenter er det tre fastleger. Vi tar tilgjengelighet på alvor, for deg betyr det god telefontilgjengelighet, mulighet for online timebestilling og parkeringsplass rett utenfor.

I kontakt med oss blir du møtt både som medmenneske og pasient.