Senteret sitt bannerbilde

Fastlegekontoret

Velkommen til kommunalt fastlegekontor. Vi har vanlige fastlegelister som er åpne for alle, i tillegg tilbyr vi fastlegetjenester til personer som bor i kommunen og ikke har fastlege eller som har fastlege langt unna. Våre fastleger har også andre kommunale oppgaver, og det er dager hvor de ikke er til stede på legekontoret. Du kan da få tilbud om time hos en av de andre legene ved legekontoret.

 

Fastlegene samarbeider tett med resten av avdeling Bærum helse og friskliv, kiropraktor, Frisklivssenteret, Rask Psykisk Helsehjelp, og mestrings- og motivasjonstilbudene.

 

Hvordan bestille time?

Fastlegepasienter kan benytte vårt SMS system. Da skriver du kodeord  BÆRUMHELSE, fødselsdatoen din, og navnet ditt og grad av hast/hva det gjelder og sender meldingen til 2097. En slik melding kan se slik ut: BÆRUMHELSE 040590 Ola Hansen ønsker time gjerne i neste uke for sjekk av vond rygg. Du kan sende meldingen når som helst på døgnet.

 

NB! Henvendelser til Rask psykisk helsehjelp og Frisklivssenteret skal IKKE sendes på sms. RPH kontaktes på telefon 67504179, eller send mail til raskpsykiskhelsehjelp@baerum.kommune.no, Frisklivssenteret kontaktes på 97402798.

Avbestille time, eller endre timeavtale for fastlegepasienter

Ring oss eller send BÆRUMHELSE fødselsdato og navnet ditt med avbestillingen eller ønsket om endring av time til 2097. Dette må skje innen 24 timer før konsultasjonen skal finne sted, ellers må du betale for timen.

 

NB! Henvendelser til Rask psykisk helsehjelp og Frisklivssenteret skal IKKE sendes på sms. Da vil du få beskjed om å kontakte dem på telefon eller mail som angitt over. 

Hvordan bestille resepter på faste medisiner?

Ring legesenterets sentralbord for bestilling eller send forespørsel via sms/app.

Attester og korttidssykemeldinger

Man må komme på konsultasjon(time) for å få sykemelding/attester med mindre noe annet er klart avtalt med legen på forhånd. Om du ikke klarer å komme på time den første dagen du er syk, er det viktig at du tar kontakt med oss, så vi får notert at du har tatt kontakt og trenger sykemelding fra den dagen, så kan du heller få time noen få dager senere når du føler deg bedre. Vi kan ikke skrive legeattester tilbake i tid dersom du ikke har ringt første dag du var syk. 

Vaksinering

Vi gir reisevaksiner. Bestill time for å finne ut hva du trenger, så kommer du tilbake senere for å få satt vaksinene. Vi skriver ut resepter på de vaksinene du trenger, og så henter du de på apoteket. Man må ofte regne med at apoteket må bestille vaksinene og ikke kan levere samme dag.